Ahoj blbci! :) Vítáme Vás na našem novém blogu o vaření. Nabízíme Vám jednoduché recepty, které zvládne opravdu každý. Vaření už nikdy nebude Vaši noční můrou.! 嘿,蠢货! :) 欢迎到我们烹饪的新博客。我们提供简单的食谱,人人都可以做。烹饪永远不会成为你的噩梦。
čtvrtek 22. března 2012
Velikonoční beránek s makovými kudrnami - 复活节羊肉卷发罂粟
Ingredience:
Těsto:
400 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
1 balení vanílinového cukru
1 KL soli
1 balení sušeného droždí (cca 7g)
150-200 ml vlažného mléka
1 vejce
Náplň:
250 ml mléka
25 g moučkového cukru
2 PL medu
nastrouhaná kůra ze 2 citrónů
100 g mletého máku
4 PL strouhanky
Na ozdobu a potření:
1 vejce
1 rozinka
1 balení práškového cukru s vanilkovou příchutí
Postup:
1. Mouku, moučkový a vanilínový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a ručně zaděláme. Necháme 15 minut na teplém místě kynout. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout.
2. Náplň: mléko smícháme s moučkovým cukrem, medem, citrónovou kůrou a svaříme. Odstavíme z plotny, přidáme mletý mák smíchaný se strouhankou a dobře rozmícháme. Necháme trochu vychladnout.
3. Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká cca 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Potřeme rozšlehaným vejcem a ještě chvíli necháme kynout. Poté dáme péct do předehřáté trouby:
Elektrická trouba: 180 – 200 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: 3-4 stupeň
Doba pečení: cca 30-40 minut.
TIP: Mák můžeme nahradit mletými ořechy.
成份:
面团:
400克面粉
50克糖粉
1包香草糖
1茶匙盐
1包干酵母(约7克)
150-200毫升的温牛奶
1个鸡蛋
灌装:
250毫升牛奶
25克糖粉
2特等蜂蜜
2柠檬碎果皮
100克地面罂粟种子
4特等面包
装修及销毁:
1个鸡蛋
一个葡萄干
1盒糖粉,香草味
步骤:
第一混合面粉,糖粉和香草,盐和酵母混合。加入温牛奶,鸡蛋和手道具。离开15分钟,在一个温暖的地方上升。然后再揉,撒上面粉的表面,覆盖,并在必要时让上升为30-90分钟。
第二馅:糖粉混合牛奶,蜂蜜,柠檬皮和焊接。远离热源,加上地面罂粟种子面包屑混合炒匀。让冷却一点点。
第三复活的面团,取出1/3。剩下的面团铺开一张约30×40厘米(约1.5厘米高度)。罂粟种子填充板与蔓延,卷起,切成片约2厘米宽。剩余的面团,塑造头部,腿部和尾巴。单件组合成羔羊的形状烤盘。刷蛋液,让一段时间的上升。然后我们在预热的烤箱烤:
电烤箱:180 - 200℃
烤箱:160℃
燃气灶:3-4级
烹调时间:约30-40分钟。
提示:可以用花生取代罂粟。
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat