čtvrtek 22. března 2012

Velikonoční beránek s makovými kudrnami - 复活节羊肉卷发罂粟


Ingredience:
Těsto:
400 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
1 balení vanílinového cukru
1 KL soli
1 balení sušeného droždí (cca 7g)
150-200 ml vlažného mléka
1 vejce

Náplň:
250 ml mléka
25 g moučkového cukru
2 PL medu
nastrouhaná kůra ze 2 citrónů
100 g mletého máku
4 PL strouhanky

Na ozdobu a potření:
1 vejce
1 rozinka
1 balení práškového cukru s vanilkovou příchutí

Postup:
1. Mouku, moučkový a vanilínový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a ručně zaděláme. Necháme 15 minut na teplém místě kynout. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout.

2. Náplň: mléko smícháme s moučkovým cukrem, medem, citrónovou kůrou a svaříme. Odstavíme z plotny, přidáme mletý mák smíchaný se strouhankou a dobře rozmícháme. Necháme trochu vychladnout.

3. Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká cca 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Potřeme rozšlehaným vejcem a ještě chvíli necháme kynout. Poté dáme péct do předehřáté trouby:

Elektrická trouba: 180 – 200 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: 3-4 stupeň
Doba pečení: cca 30-40 minut.

TIP: Mák můžeme nahradit mletými ořechy.

成份:

面团:
400克面粉
50克糖粉
1包香草糖
1茶匙盐
1包干酵母(约7克
150-200毫升温牛奶
1个鸡蛋

灌装
250毫升牛奶
25克糖粉
2特等蜂蜜
2柠檬果皮
100克地面罂粟种子
4特等面包

装修及销毁
1个鸡蛋
一个葡萄干
1盒糖粉香草味

步骤:
第一混合面粉,糖粉和香草盐和酵母混合加入温牛奶鸡蛋道具离开15分钟一个温暖的地方上升然后再撒上面粉表面覆盖并在必要时上升30-90分钟

第二馅:糖粉混合牛奶,蜂蜜,柠檬皮和焊接远离热源加上地面罂粟种子面包屑混合炒匀冷却一点点

第三复活的面团取出1/3剩下的面团铺开一张30×40厘米约1.5厘米高度)罂粟种子填充蔓延,卷起切成约2厘米剩余的面团塑造头部,腿部尾巴单件组合成羔羊形状烤盘蛋液,让一段时间上升然后我们预热的烤箱

电烤箱180 - 200℃
烤箱:160℃
燃气灶3-4级
烹调时间:约30-40分钟

提示:可以用花生取代罂粟

Žádné komentáře:

Okomentovat