pondělí 19. března 2012

Jidáše 猶大



Doba přípravy: 30 minut
Pečení: 25 minut
Kynutí: 75 minut
Počet porcí: 25 kusů 

Ingredience:
60 g krupicového cukru
500 g hladké mouky
300 ml dvanáctiprocentní smetany
40 g droždí 
2 žloutky
150 g změklého másla
nastrouhaná kůra z jednoho citronu
2 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 vejce na potření
med na pokapání

Postup
Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu. Zadělejte těsto; pokud je třeba, podsypávejte ho moukou. Pak ho nechte asi hodinu kynout. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech potáhněte pečicím papírem. Z vykynutého těsta oddělujte kousky a vyvalujte z nich válečky. Na plechu je stočte do spirály a nechte ještě čtvrt hodiny kynout. Pak je potřete rozšlehaným vajíčkem a přibližně na pětadvacet minut dejte do trouby. Horké jidáše pokapejte medem a podávejte.

準備時間:30分鐘
烘烤25分鐘
瑞星75分鐘
數量25

成份:
60克krupicového
普通麵粉500克
十二,每300毫升奶油
40克酵母
2蛋黃
150克黃油軟化
一個檸檬果皮
檸檬汁2茶匙
1香草糖
少許鹽
1個雞蛋銷毀
蜂蜜

程序
湯匙糖,麵粉,奶油一點點溫暖酵母準備酵母約十五分鐘混合剩餘的糖和麵粉,蛋黃黃油檸檬皮汁,香草糖和少許鹽最後添加溫暖奶油麵團,如有必要podsypávejte麵粉然後讓它上升了大約一個小時烤箱預熱到180空氣160°C。拉出烤盤上升麵團vyvalujte和分離扭成螺旋再過十五分鐘上升然後蛋液二十五分鐘在烤箱猶大小雨用蜂蜜和服務

Žádné komentáře:

Okomentovat